Thierry Baudet: Vlieg er eens uit…

Thierry
Door: Jos La Grande
02-09-2019

Twee keer vliegen met de privéjet van zakenman Fokke de Jong, de man achter de goedkope pakkenketen Suit Supply, en dit dan niet melden in het register van de Tweede Kamer.

Thierry Baudet, wiens partij Forum voor Democratie zwaar onder vuur ligt door de afscheiding van Henk Otten cs en de oorlog die daaruit voortvloeit, maakte de afgelopen jaren twee vluchten met de jet van zakenman Fokke de Jong: náár Ibiza in 2017, waar de politicus de Club Lio bezocht, en naar Schotland in 2018.

FVD

De vluchten vonden plaats toen alles nog koek en ei was in de top van FVD.

Ton F. van Dijk, onthuller van het Baudet-Nieuws, legde ook de hand op waarschuwende WhatsApp-berichten van Henk Otten.

Toeval of niet? Maar Otten waarschuwde Baudet dat hij door deze reizen chantabel zou kunnen worden. ,,Zet jij weer alles op het spel voor een snelle ego-kick. Met Jort Kelder (…) je maakt jezelf chantabel”, aldus Otten in het bericht.

Rutte

Want ook journalist Jort Kelder, een goede vriend van Rutte (laatst zaten ze nog samen in de sloep van Kelder vastgelegd door de NOS) was ook mee op het tripje. Het bewijs wordt geleverd met een foto op de trap van Falcon 900.

Otten verwijst naar de rel rond voormalig D66-leider Alexander Pechtold, die destijds het appartement in Scheveningen niet had gemeld als gift van een Canadese vriend.

“Je begrijpt natuurlijk wel dat je die trip met de privéjet van Fokke moet melden bij de Tweede Kamer. Dit is absoluut meldingsplichtig in het giftenregister. Voor je het weet kom je in een Pechtold-rel terecht. Ik vind het enorm onverstandig en je brengt de partij in gevaar met dit gedrag”, aldus citeert Ton F. van Dijk uit Ottens’ bericht.

Volgens Baudet gaat het echter om een privé-kwestie. Vanavond zit Baudet en zijn collega-Kamerlid Theo Hiddema aan tafel bij de eerste talkshow van Beau van Erven Dorens.

 

Meer DenD