Thijs Römer maand de cel in

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het hoger beroep in de zaak van acteur Thijs Römer zou in april dienen, maar de acteur heeft laten weten dat hij het hoger beroep intrekt.

Thijs Römer werd vorig jaar veroordeeld voor online-zedendelicten met drie minderjarige meisjes. Hij kreeg daarvoor drie maanden cel opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk en een maximale taakstraf van 240 uur.

Zedendelict

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat Thijs met twee van de drie slachtoffers in een groepsapp zat genaamd de doucheapp. Hij heeft de meiden daarin onder andere tips gegeven over hoe ze het best konden masturberen. Hij verleidde ze tot seksuele handelingen en het sturen van naaktfoto’s. ‘Gênant’, vond hij zelf, maar hij had daar ‘geen gevoel van opwinding bij of een erotische bedoeling bij’, aldus Thijs.

Hoger beroep

Na de uitspraak van de rechter in augustus ging de zedendelinquent in hoger beroep, maar dit trekt hij nu in. ,,Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf. Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen ‘bewijzen’ door de rechtbankstraf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen.”

Slachtoffers

De drie minderjarige slachtoffers van Thijs zagen dit niet aankomen volgens hun advocaat Maartje Schaap. ,,De meiden zijn alle drie opgelucht en blij dat het nu klaar is en dat er niet opnieuw een proces komt waarin dingen over mijn cliënten worden gezegd”, zegt Schaap tegen persbureau ANP. “Voor hen is nu eindelijk de tijd aangebroken om dingen te gaan verwerken.”

Tags

THIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck