Tim Hofman noemt Nipkowschijf-nominatie ‘een hele eer’

Door: DitjesDatjes
19-05-2022

Tim Hofman is trots dat zijn aflevering over The Voice of Holland van het BNNVARA-onlineprogramma BOOS genomineerd is voor de Zilveren Nipkowschijf. Op Instagram deelt de presentator een screenshot van het nieuws. Verder houdt hij het kort. “Een hele eer”, schrijft hij in zijn Stories.

In This is The Voice deed het team van Tim Hofman onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma. Volgens de jury van de prestigieuze televisieprijs, die bestaat uit tv-critici en mediajournalisten, had een programma zelden “zo’n kolossale impact” als dat van BOOS. De jury vindt ook dat de makers de lat hoog hebben gelegd. “Het journalistieke spitwerk werd met grote toewijding en geduld uitgevoerd en de online-uitzending zelf blonk uit door helderheid en een eigentijdse vormgeving. BOOS: This is the Voice liet heel Nederland meevoelen hoe machtsmisbruik kan ontstaan en hoe er jarenlang weggekeken kan worden.”

Voor de Zilveren Nipkowschijf zijn dit jaar ook de AVROTROS-dramaserie Het Jaar van Fortuyn en de VPRO-documentaire Mijn vader de gelukszoeker van Nadia Moussaid kandidaten.

De prijs is bestemd voor het beste tv-programma (of de beste tv-maker), dat tussen 1 mei 2021 en 1 mei 2022 is uitgezonden. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan Nieuwsuur (NOS/ NTR). De uitreiking van de zestigste Zilveren Nipkowschijf vindt op 16 juni plaats bij Beeld & Geluid in Hilversum. Dan wordt ook de Zilveren Reissmicrofoon uitgereikt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD