Tim ten Besten mocht koning interviewen voor nieuw programma ‘Timmyland’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Koning Willem-Alexander geeft zelden interviews. Maar het is Tim den Besten gelukt om onze koning te strikken: hij sprak Willem-Alexander voor zijn nieuwe programma ‘Timmyland’ op NPO Zapp.

Niet makkelijk om koning te strikken

In een gesprek met NU.nl vertelt de Tim dat het niet makkelijk was om de koning te strikken voor een een-op-eengesprek. Hij maakt een nieuw programma genaamd ‘Timmyland’. Het is een kinderprogramma over democratie. Een gesprek hierover met de koning kon natuurlijk niet ontbreken. Tim dacht eerst dat het nooit ging lukken. “Maar het is een kinderprogramma over democratie: áls je als koning ergens aan meedoet, dan is het aan dit programma, toch?” Na enige tijd ontving de regisseur van Timmyland het verlossende belletje van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD): Tim mocht samen met zijn team langskomen voor een interview. 

Nerveus

De presenator mocht in augustus een bezoek brengen aan Huis ten Bosch, waar de koning woont en werkt. “De sfeer vond ik wel gespannen. Dat kwam omdat er mensen van de RVD omheen stonden. Ik was niet zenuwachtig, maar van dat gedoe werd ik wel nerveus”, zegt Tim over de ontmoeting. 

“Hij maakte zelfs grapjes”

Na de ongemakkelijke ontmoeting liep het gesprek los, en was het zelfs leuk. “Hij maakte zelfs grapjes. Op een gegeven moment vertelt de koning dat niet hij, maar juist de minister-president de meeste macht in Nederland heeft. Dus ik vroeg: ‘Kent u hem? Kunt u me met hem in contact brengen?”

Nokia

Daarop antwoordde de koning: “Natuurlijk, ik stuur wel even een sms’je naar zijn oude Nokia.” Deze opmerking slaat op de ophef die eerder dit jaar ontstond toen naar buiten kwam dat de premier jarenlang iedere dag de sms’jes van zijn oude Nokia-toestel wiste vanwege ruimtegebrek.

“Ik had echt verwacht dat dit eruit geknipt moest worden, maar het mocht in de eindmontage blijven”, zegt Tim.

Privéleven

Het gesprek met de koning is te zien in de eerste aflevering, en gaat vooral over het werk van de koning en de democratie. Maar als het interview ook over het privéleven van de koning mocht gaan, had Tim nog veel meer vragen gehad. “Waarom ze bijvoorbeeld in coronatijd op vakantie zijn gegaan, terwijl heel Nederland het land niet uit mocht”, aldus Tim. 

Tags

KONINGPROGRAMMAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck