Toch publiek welkom bij Eurovisiesongfestival

Door: DitjesDatjes
01-04-2021

De kogel is door de kerk: bij de 65e editie van het Eurovisiesongfestival in Ahoy in Rotterdam mag publiek aanwezig zijn. Dat bevestigt demissionair minister Arie Slob (Media) aan De Telegraaf.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vanwege de coronacrisis was het lang onzeker of fans het internationale liedjesfestijn, dat wordt gehouden van 18 tot en met 22 mei, mogen bijwonen. Het kabinet heeft besloten om er een proef van te maken om te onderzoeken of grotere evenementen weer op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden gehouden.

Inclusief repetities zijn er in totaal negen shows. Per keer mogen er maximaal 3500 mensen aanwezig zijn, zij worden alleen toegelaten als ze negatief getest zijn. Vanwege de verschillende reisbeperkingen gaat het vooralsnog alleen om Nederlandse fans. Volgens de krant is de stad Rotterdam van plan om een deel van de kaarten weg te geven aan inwoners die het financieel moeilijk hebben.

Het besluit om toch publiek toe te laten in Ahoy kan worden teruggedraaid als er sprake is van een nieuwe piek in coronabesmettingen. Eind april wordt er een definitieve uitspraak gedaan.

Het kabinet staat onder de naam ’fieldlab’ de laatste tijd al vaker congressen en evenementen toe. Zo waren er laatst bij wijze van proef vijfduizend man aanwezig in de Johan Cruijff ArenA bij de voetbalwedstrijd Nederland-Letland. Het Eurovisiesongfestival wordt nu ook officieel een fieldlab.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD