Toine van Peperstraten krijgt veeg uit de pan: ‘Zielenpoot’

Toine krijgt veeg uit de pan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is inmiddels alweer jaren geleden, maar de VI-heren kunnen nog steeds enorm lachen om het afscheid van Toine van Peperstraten bij de NOS. Toen Toine er zelf weer over begon in een podcast, kon een reactie van Johan Derksen dan ook niet uitblijven. ,,Toine is een beetje een zielenpoot”, sneert hij in De Oranjewinter.

Het is tien jaar geleden dat Toine van Peperstraten in een fragment huilend afscheid nam van Studio Sport. Hoewel Toine het vervelend vond dat de heren van Vandaag Inside er dikke pret aan beleefden en het fragment keer op keer lachend lieten zien, begint hij er nu zelf over in de podcast PodBast.

‘Karaktermoord’

,,Eigenlijk had ik er zelf al een beetje een gimmick van willen maken”, legt Toine uit. De VI-heren waren hem echter voor. Is hij daardoor anders naar VI gaan kijken? ,,Nee, want ik vond daarvoor al heel lang dat zij ontzettend aan karaktermoord deden.”

‘Lachwekkend’

Wanneer ze de uitspraken van Toine in De Oranjewinter laten horen, merkt Johan Derksen op dat Toine er nog steeds mee lijkt te zitten. Medelijden heeft hij echter niet. ,,Toine werkte honderd jaar bij de NOS, kon meer geld verdienen en stapte over, en ging toen krokodillentranen staan te huilen dat hij afscheid van de mensen moest nemen. Nou, lachwekkend”, zegt Johan.

‘Zielenpoot’

De mannen willen nogmaals het ‘huilfilmpje’ laten zien, maar dat mag niet meer volgens René van der Gijp. ,,Want dat hebben we toen op een avond zeven keer herhaald en toen kregen we zeven rekeningen.” Volgens Johan stelt Toine zich enorm aan. ,,Een beetje een zielenpoot”, sneert hij.

Tags

DE ORANJEWINTERJOHAN DERKSENRENE VAN DER GIJPTOINE VAN PEPERSTRATENWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck