Tom Egbers-affaire maakt nieuwe slachtoffers!

Tom Egbers maakt meer slchtoffers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Dat Tom Egbers zijn destijds 22-jarige ex-minnares heeft proberen weg te pesten, blijft niet zonder gevolgen. Zelf is hij (tijdelijk) van de buis en zijn vrouw moest terugtreden als voorzitter van meldpunt Mores. Maar er gebeurt méér…

De echtgenoot van Tom Egbers, actrice Janke Dekker, was jarenlang het boegbeeld van stichting Mores, tegen grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector. Het was Janke die ferme uitspraken deed als er in de cultuursector sprake was van een misstand. Over de affaire Van Nieuwkerk zei Janke: ,,Dat Volkskrant-artikel was kennelijk nodig, want er was gemeld en er is niks mee gedaan. Dat is wel een rol van journalistiek om dat dan te melden als het niet goed gaat.”

Onjuiste verslaglegging
Totdat haar eigen man door berichtgeving in diezelfde Volkskrant in opspraak kwam. Toen wees Janke met de beschuldigende vinger naar de krant die ze eerder prees. ,,Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man. Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij vijftien jaar geleden als gezin hebben weten te helen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging, opengereten zien.”

Dat Janke het voor haar eigen man opneemt, ten koste van het slachtoffer, zal actrice Maryam Hassouni niet verbazen. Maryam (Dunya & Desie) schreef het boek ‘Wat de fak’; ze putte uit eigen ervaringen met ongewenst gedrag in de televisiewereld. In NRC en het AD sprak ze haar zorgen uit over het bestuur van Mores dat bestaat uit mensen uit de sector.

Onafhankelijkheid
,,De Nederlandse filmindustrie is klein, iedereen kent iedereen. (…) Ik heb gehoord dat slachtoffers daar geen melding durven te doen vanwege het bestuur. Die onafhankelijkheid is zo belangrijk omdat die industrie zo klein en giftig is”, aldus Maryam. Ze kreeg gelijk.

Misschien dat Maryam alsnog haar zin krijgt. Nu stichting Mores door de pijnlijke Egbers-affaire en Janke’s ‘dubbelrol’ zelf onderwerp van gesprek is geworden – het imago van het meldpunt is aangetast – heeft het bestuur besloten om op te stappen.

Wil Tom Egbers HIEROM weer aan het werk?!

Tags

JANKE DEKKERMARYAM HASSOUNIMATTHIEU SLEEMATTHIJS VAN NIEUWKERKTOM EGBERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie