Tommie Christiaan noemt Zorro een van zijn leukste rollen

Door: DitjesDatjes
21-02-2021

Precies tien jaar geleden mocht Tommie Christiaan zich de vierde winnaar noemen van de musicaltalentenjacht Op zoek naar… Het leverde hem de hoofdrol op in de musical Zorro en betekende zijn grote doorbraak. Met veel plezier denkt de acteur terug aan dat moment. Tommie ziet Zorro nog steeds als een van de leukste rollen die hij ooit heeft gespeeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik heb het ervaren als een leerproces en een mooie springplank. Ik kon in een korte periode heel veel van mezelf laten zien en kreeg naamsbekendheid”, zegt de 34-jarige Tommie tegen het ANP. “Ik kijk er met veel nostalgie op terug, het was een hysterische tv-molen om in terecht te komen maar fantastisch om mee te maken. Zorro is nog steeds een van de leukste rollen op mijn cv.”

Een van de hoogtepunten voor de musicalster was toen hij het nummer Make ‘Em Laugh moest doen uit Singin’ in the Rain. “Dat voelde van tevoren als een dieptepunt omdat het heel erg slapstick is en daar heb ik een hekel aan. Ik dacht dat ik over zou komen als een totaal niet grappige lul. Ik kon wel janken in de kleedkamer. Maar toen ik het uiteindelijk deed in de liveshow en er voor de volle 100 procent voor ging werd het een succes en kreeg ik ontzettend veel positieve reacties.”

Blijf dichtbij jezelf

Na tien jaar keert Op zoek naar… zondag terug. Ditmaal wordt gezocht naar de vertolkster van Maria in The Sound of Music. “Geweldig dat het programma terugkomt, want het is een prachtig format. En in deze tijd is het mooi dat het theatervak aandacht krijgt want dat ligt nu helemaal stil natuurlijk”, vindt Tommie. “Maar met The Sound of Music heb ik niet zo veel. Je zult mij sowieso niet zo snel naar een musical zien gaan, ik hou niet zo van die muziek, gek genoeg. Maar ik ga sowieso kijken.”

Aan de deelnemende Maria’s wil de acteur vooral meegeven om dichtbij zichzelf te blijven. “Je wint het programma niet omdat je de beste bent voor die specifieke rol, maar vanwege je talenten”, zegt hij. “Blijf dichtbij jezelf, durf ook op je bek te gaan en haal alles eruit.”

Sinds Zorro zit Tommie niet om rollen verlegen, maar ook zijn agenda is sinds de coronacrisis leeg. Om die reden werkt de acteur sinds een paar maanden als hovenier. “Ik ben sowieso niet iemand om zielig in een hoekje te huilen en ik wilde graag bezig blijven. Ik mis het theater ontzettend, maar ik vind mijn werk nu ook echt heel erg leuk. Ik leg tuinen aan, leer ontzettend veel en wil dit ook zeker na corona blijven doen. Die structuur vind ik erg fijn. Het is dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD