Tones and I maakt de tien vol

Door: DitjesDatjes
29-11-2019

Tones and I is opnieuw lijstaanvoerder in de Single Top 100. Haar Dance Monkey gaat inmiddels voor de tiende week aan de leiding. De Australische zangeres komt daarmee in een select gezelschap.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Slechts zestien andere liedjes wisten ooit tien of meer weken bovenaan te staan. De laatste was Ed Sheeran in 2017. Hij stond toen in twee etappes in totaal twaalf weken aan kop met Shape Of You. Het record is sinds 2000 in handen van Jody Bernal en zijn Que Si, Que No. Hij bracht liefst 15 weken op de eerste plaats door. Drake kwam drie jaar geleden dichtbij met One Dance, maar hij strandde met nog een week te gaan voor een evenaring van het record.

Vorige week ging Tones and I al de Nederlandse boeken in omdat ze bezig is met de langste reeks op nummer 1 door een Australische act. Het record stond op naam met Olivia Newton-John. Zij stond in 1978 samen met John Travolta acht weken bovenaan met You’re The One That I Want.

Singles Top 10 week 48

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Tones and I – Dance Monkey

2. (3) Emma Heesters & Rolf Sanchez – Pa olvidarte

3. (2) Maroon 5 – Memories

4. (4) Billie Eilish – Everything I Wanted

5. (9) Arizona Zervas – Roxanne

6. (5) Snelle – Reünie

7. (7) Post Malone – Circles

8. (8) Dua Lipa – Don’t Start Now

9. (6) Marco Borsato, Snelle & John Ewbank – Lippenstift

10. (13) Regard – Ride It

 

BuzzE

 

 

Meer DenD