Tony Junior vindt zijn dj-reis naar Taiwan ‘essentieel’

Door: DitjesDatjes
15-01-2021

De Nederlandse dj Tony Junior is naar Taiwan afgereisd voor een reeks van elf shows. Half december verruilde hij Nederland voor vijf weken Taiwan. “Ik vertrok net toen de strengere lockdown inging. Essentiële reizen mochten nog. Dit is voor mij essentieel, dit is immers mijn werk”, zegt hij donderdag in het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Toen Tony werd gevraagd voor de klus, hoefde hij niet lang te twijfelen. “Het betekende voor mij dat ik eindelijk weer even mijn echte werk kon doen”, aldus de 33-jarige dj. Bovendien hield hij zich naar eigen zeggen aan de voorschriften. Vooraf ging hij veertien dagen in thuisquarantaine en bij aankomst moest dat weer. “Samen met mijn tourmanager, ook mijn beste vriend, zat ik twee weken in een eenvoudig maar fijn Airbnb-appartement. Mijn telefoon was een soort enkelband, de overheid hield ons streng in de gaten, we mochten de drempel niet over komen.”

Hij vindt het niet moreel onverantwoord dat hij naar de andere kant van de wereld is afgereisd middenin een pandemie. “Maar ik ga er zorgvuldig mee om. Ik heb ook op Instagram een foto gezet met daarbij de tekst hoe dankbaar ik ben dat ik dit mag doen en dat ik echt meeleef met de mensen in Nederland”, zegt hij. “Ik wil niet uitstralen dat ik hier een feestje vier en me niets aantrek van corona.”

De dj hoopt bovendien dat het niet zijn laatste reisje is. Half februari staat er nog een uitgebreidere tour door China op de planning. “Ik weet dat premier Rutte heeft gezegd: ga niet op reis tot en met maart, maar er is een uitzondering voor essentiële reizen”, zegt hij. En hij ziet zijn reis als essentieel, omdat het eenmaal onderdeel is van zijn vak. “Ik denk dat als ik het Mark Rutte zou vragen, dat hij dat met me eens zou zijn.’’

 

BuzzE

 

 

Meer DenD