Toto Wolff over titel Max Verstappen: ‘Er is ons groot onrecht aangedaan’

Duitsers blijven slechte verliezers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na veel wikken en wegen besloot Mercedes-teambaas Toto Wolff niet na de wedstrijd in hoger beroep te gaan. Wel is hij het nog altijd niet eens met de WK-titel van Max Verstappen. ,,Er is ons groot onrecht aangedaan.”

Lewis Hamilton leek afgelopen zondag op weg naar titel acht in Abu Dhabi. De hele wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hamilton. Hij reed aan kop en wat Verstappen ook probeerde, het lukte hem niet om dichtbij Hamilton te komen. Maar toen crashte één van de andere coureurs vlak voor het einde van de race, en wedstrijdleider Michael besloot nog één raceronde af te werken, met Verstappen op verse rode banden. Daarin lukte het de Nederlander om zijn concurrent alsnog in te halen.

‘Inconsequente beslissing ontnam Lewis de titel’

Mercedes-teambaas Toto Wolff was woest over de uitkomst van het WK. Gisteren, toen hij iets gekalmeerd was, verscheen hij voor de wereldpers en sprak hij voor het eerst na de GP. Hij liet duidelijk merken dat de afloop van het WK hem nog altijd niet bevalt.

In gesprek met het Duitse BILD spreekt hij van een ‘groot onrecht’. ,,Het staat zeker op één lijn met de hand van God van Maradonna of het doelpunt van Wembley uit 1966”, zei Wolff. ,,Een inconsequente beslissing van de wedstrijdleider ontnam Lewis de titel.”

Machteloosheid

Wolff vertelt dat hij na de GP in hoger beroep wilde gaan, maar uiteindelijk heeft hij samen met Hamilton besloten om dat niet te doen. ,,We hebben samen besloten dit niet te doen. Niemand wil het WK in de rechtszaal winnen.”

Hoewel er is besloten niet in hoger beroep te gaan, is Wolff nog steeds boos. ,,Lewis en ik zijn nog steeds totaal ontevreden. Mijn hart en ziel huilen nog steeds met elke porie. Wanneer de principes van sport worden genegeerd en de stopwatch niets meer waard is, begint men zich af te vragen of al het werk, bloed, zweet en tranen het wel waard zijn”, aldus Wolff. ,,Het geeft een gevoel van machteloosheid. Zo heb ik me als kind voor het laatst gevoeld.”

Max: ‘Zelf heeft hij zo ook ooit gewonnen’

Verstappen werd er in de persconferentie in Parijs ook naar gevraagd. ,,Natuurlijk begrijp ik de pijn van Lewis, zeker de eerste dagen. Maar dit is wel racen. Er kan van alles gebeuren en je moet blijven vechten tot de laatste ronde”, aldus Max. ,,Zelf heeft hij zo ook ooit een wereldtitel gewonnen. Dus ik denk dat hij het wel kan begrijpen. Ik denk dat Lewis de kans gaat krijgen om opnieuw voor zijn achtste wereldtitel te gaan. Dus ik zie voor hem geen reden om nu op te geven, of te stoppen.”

Tags

LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENMAX VERSTAPPEN WERELDKAMPIOENTOTO WOLFF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck