Tranentrekker bij America’s Got Talent

Archie Williams
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Meer dan 36 jaar zat Archie Williams achter de tralies in de Louisiana staatsgevangenis voor een misdrijf dat hij niet had gepleegd. De veroordeelde Williams, die destijds geen geld had om zich door een goede advocaat te laten verdedigen, had maar een droom in deze hel en die werd dit weekend werkelijkheid: na zijn vrijlating auditie doen bij America’s Got Talent.

Williams kreeg dit weekend Amerika met zijn emotionele optreden aan het huilen. ,,Ik keek AGT altijd in de gevangenis en ik probeerde mij voor te stellen dat ik er ook een keer zou staan. En nu sta ik hier… Het is de kans van mijn leven.”

Vrije voeten

Dankzij het Innocence Project New Orleans kwam Williams op 21 maart 2019 op vrije voeten. Nieuwe technologie zorgde voor bewijzen dat hij niet de dader was van de verkrachting en de steekpartij ruim 37 jaar geleden. De vingerafdrukken op de plek van het misdrijf bleken van een serieverkrachter.

Over een van de meest bloedige gevangenissen van Amerika zei Williams over de kwellingen: ,,De dagen werden weken, de weken werden maanden, de maanden werd jaren en de jaren werden decennia.”

Publiek

Williams zong in AGT ‘Don’t Let the Sun Go Down on Me’ en de jury brak. Simon Cowell zei dat hij dit optreden nooit meer zou vergeten en ook het publiek hield het niet langer droog. ,,We houden van je”, was de reactie vanuit de zaal.

Williams, die ook optrad binnen de muren van de gevreesde Angola-gevangenis (zie de video hieronder), gaat door naar de volgende ronde: het werd een eenduidige YES! van alle juryleden. ,,Dit is de kans van mijn leven. Ik moest naar de gevangenis, maar mijn mind niet’, aldus de trotse Williams.

Tags

AGTTRANEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck