Trijntje Oosterhuis na verlies vader: ‘Het leven is nu anders’

Trijntje Oosterhuis na verlies vader.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Het is een zware tijd voor Trijntje Oosterhuis. Op Eerste Paasdag overleed haar vader Huub Oosterhuis na een kortstondig ziektebed. Vrijdagavond trad ze op tijdens het bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam. Aan Shownieuws laat ze weten hoe het nu met haar gaat.

Trijntje vertelt aan Shownieuws dat het heel erg goed met haar gaat. ,,Natuurlijk is het leven anders, nu hij is overleden. Maar mijn vader zit in mijn hart.” De zangeres is enorm dankbaar voor alles wat ze van haar vader heeft gekregen en geleerd. ,,Ik voel me sterk en geïnspireerd om gewoon lekker door te gaan en alles wat ik heb gekregen weer door te geven aan mijn kinderen en mijn omgeving”, vertelt Trijntje. De zangeres heeft het gevoel dat haar vader nog in haar leeft, mede door zijn muziek. ,,We hebben nog zoveel om uit te putten. Alles wat hij heeft geschreven, en waar ik naar kan luisteren. Dat is een erfenis waar ik nog heel lang mee vooruit kan.”

Bijzonder concert

Tijdens Pasen gaf Oosterhuis nog een bijzonder concert in de kerk. Ze zong de nummers van haar vader en Huub kon daar via een live-verbinding bij zijn. ,,Dat was heel mooi. Het zingen verbond ons. De muzikale oorsprong heeft zijn begin gehad bij hem in de kerk. Daar voel ik mij thuis en veilig.”

Tags

OVERLIJDENTRIJNTJE OOSTERHUISVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck