Trouwen is niet houwen bij huwelijk met Gordon

Gordon
Door: DitjesDatjes
22-11-2017

De schrijver Adriaan Roland Holst zei ooit: ,,Het geeft te denken dat huwelijk alleen rijmt op gruwelijk en afschuwelijk.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zouden de huwelijkskandidaten van Gordon dat ook weten als de ring aan hun vinger wordt geschoven en de huwelijkskus in Zuid-Afrika het succes van een pulpprogramma bezegeld?

Tv-producent Talpa en Gordon willen kennelijk geen golddiggers in het huwelijksprogramma van de ex-zanger. Daarom moeten de deelnemers aan ‘Gordon gaat trouwen maar met wie?’ een contract ondertekenen waardoor wordt voorkomen dat Gordon financieel wordt uitgekleed door de toekomstige echtgenoot. Want Trouwen is niet Houwen bij Gordon.

Vandaag wordt in De Telegraaf gesuggereerd dat er sprake is van een soort wurgcontract. Niet ongebruikelijk in de tv-bussiness met producenten, die naar aandacht hunkerende kandidaten aan zich willen binden.

Het huwelijk met Gordon wordt in ieder geval geen huwelijk ‘in gemeenschap van goederen, maar eentje op huwelijkse voorwaarden…”

Daarbij wordt het vermogen en het bezit van Gordon zo veel mogelijk beschermd. ‘Koude uitsluiting’ heet dat in het juridische jargon. Maar de deelnemer wordt bovendien ‘vrijwillig’ gedwongen om ook te verklaren dat hij gezond is (geen sexueel overdraagbare aandoeningen) en hij moet de inhoud van het contract geheimhouden op straffe van een boete van €10.000.

Daarnaast wordt de huwelijkskandidaat erop gewezen dat zijn trouwpartij ook zijn fiscale positie kan beïnvloeden. De man doet mee voor eigen rekening en risico, zo wordt kennelijk vastgelegd. RTL benadruk dat er wordt gezocht naar een man die zonder financieel belang de liefde met Gordon wil delen.

Overigens zei Gordon bij vertrek op Schiphol dat hij de definitieve keuze nog niet heeft gemaakt. ,,Ik doe het in ieder geval met heel mijn hart,” aldus Gordon.

Zie hier de video:

Meer DenD