TV-deskundige over vertrek Eva Jinek: transfer Dionne Stax naar AVROTROS mislukte ook

Bij Dionne ging het mis, lukt het Eva Jinek wel bij AVROTROS?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het vertrek van Eva Jinek bij RTL komt niet als een verrassing. Met het aanbod van AVROTROS heeft ze onderdak gevonden voor het moment dat ze voor de tweede een baby ter wereld brengt. De tv-diva bouwt inmiddels een trackrecord op als het gaat om transfers. Van de NOS naar WNL, dan 6 jaar naar KRO-NCRV, vervolgens naar RTL en nu weer terug naar het Hilversumse wespennest dat publieke omroep heet.

Eva kiest voor deze nooduitgang, omdat haar talkshow Jinek het afgelopen jaar qua kijkcijfers en impact niet extreem succesvol was. De concurrentie was ook groot. Behalve de VI-clan onder leiding van Wilfred Genee deed de show van Arjen Lubach haar de das om.

Beloften gedaan

De kijkcijfers vielen terug en dat deed niet alleen de ambitieuze Eva pijn, maar ook haar omroepbazen bij RTL die elke maand weer een vorstelijke vergoeding op haar bankrekening stortten.

Welke beloften heeft AVROTROS Jinek eigenlijk gedaan?

Actualiteiten en cultuur staan centraal in Jineks nieuwe programma in 2024. Dat kan er alleen maar op duiden dat de omroep mikt op het tijdstip van DWDD en het huidige Khalid & Sophie in de vooravond tussen 19.00 uur en 20.00 uur. De keiharde latenight talkshow is aan Jinek niet meer besteed. Ze zal meer tijd willen besteden aan haar jonge gezin.

Huidige oorlog

De komst van Jinek naar Hilversum kun je ook in het licht zien van de huidige oorlog in de omroepstad tussen enerzijds WNL, EO en Omroep Max versus de BNNVARA. Alle middelen zijn inmiddels geoorloofd: elkaar zwart maken, ongeneerd lekken naar de media en in het geniep werd er zelfs gewerkt aan een opvolger van Op1. In deze macabere Hilversumse strijd mengt zich straks ook AVROTROS.

De transfer van Jinek naar AVROTROS is overigens allesbehalve een garantie voor succes. Dionne Stax is zo’n een voorbeeld van een mislukte overgang. Zij ging Eva voor en dacht ook in het walhalla te komen, maar haar snelle vertrek naar Omroep Max betekende dat AVROTROS niet bepaald haar een warm bad bood. Ook de puinhoop rond de keuze voor het Eurovisie Songfestival was geen teken van stabiliteit.

Zak salaris inleveren

Eva Jinek zal bovendien een zak salaris moeten inleveren. Dat doet pijn, tenzij er een aantrekkelijke andere optie is voorgespiegeld. Want laat de creatieve kant als het op geld aankomt maar over aan de Hilversumse tovenaars. De wegen daar zijn ondoorgrondelijk.

Veel succes Eva!

Tags

AVROTROSEVA JINEKPUBLIEKE OMROEPRTLWNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck