TV-serie Luizenmoeder: moedermaffia herkenbaar op het schoolplein van De Klimop

Luizenmoeder
Door: DitjesDatjes
23-01-2018

Ook al eens dronken gevoerd op een schoolfeestje van je kinderen? Of verliefd op die leuke Single Parent vader die zijn kind komt ophalen na school?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kijk dan snel naar de tv-serie Luizenmoeder! Alles komt daar terug wat je tegenkomt op de basisschool. Leraren die de klas niet in de hand hebben. De irritatie tussen ouders en leerkrachten. Gemene kinderen op het schoolplein. En een schooldirecteur die geen knip voor zijn neus waard is: een dergelijk figuur is niet benijden.

De tweede aflevering is nu geweest. AVROTROS kunnen zeggen dat ze een hitserie te pakken hebben met Jennifer Hoffman als Hanah in de hoofdrol. Ze heeft een dochter in groep 3 van basisschool De Klimop.

Naar de uitzending op NPO 3 keken vorige week 844.000 mensen. Via uitgesteld kijken keken er na de uitzending nog eens 750.000, wat in totaal tot 1.594.000 kijkers leidde. „Een nieuw record voor uitgesteld kijken”, zegt AVROTROS. Stichting Kijkonderzoek (SKO) hanteert een iets andere meetmethode, maar bevestigt het record.

En het mooiste moet waarschijnlijk nog komen. Wat te denken van de maandenlange voorbereidingen voor de jaarlijkse musical in groep 8. Geleerd wordt er niet meer, alleen nog maar geoefend. Of de ouderavonden dan? Kunt u zich die nog herinneren? Dat gehopeloze gezever van bezwetende ouders. Of de Sinterklaasviering met de schooldirecteur als de Sint. Of de schoolreisjes waar ouders als hulpjes van de leerkrachten tureluurs worden van de kinderschare.

Zo herkenbaar, zo leuk: kijken!

Meer DenD