TVOH-schandaal grote impact op blad LINDA: ‘Stop met zwijgen’

LINDA worstelt met TVOH-schandaal
Door: Charlotte Wijnen
19-01-2022

Het seksschandaal bij The Voice of Holland heeft ook een grote impact op het succesvolle maandblad van Linda de Mol. Er is al van alles geschrapt, maar hoe gaat het nu verder? ,,Er niets over zeggen zou absurd zijn.”

In het volgende nummer van het tijdschrift LINDA. zou het onderwerp ‘Gelukkig gescheiden’ centraal staan, maar gelukkig hebben ze dat op het nippertje kunnen schrappen. ,,Omdat we altijd ver vooruit werken, hebben we net een paar dagen voor de deadline met een ander thema kunnen wisselen”, aldus hoofdredacteur Karin Swerink in het Noordhollands Dagblad. ,,Hoe we het verder gaan doen de komende edities weten we nog niet.”

‘Ordinaire gore waarheid’

Mark Koster, die het boek ‘De Mol: De machtigste mediafamilie van Nederland’ schreef, heeft wel een idee. Hij vindt dat Linda moet stoppen met zwijgen over het seksueel grensoverschrijdende gedrag dat aan het licht is gekomen. ,,Als Linda nou echt een grote meid is, maakt ze een nummer hierover. Er niets over zeggen zou absurd zijn”, vertelt hij in het dagblad.

,,Ik zou haar adviseren de hele LINDA. hieraan te wijden. Dan gaat het ergens over. Ze benoemen wel ‘dingetjes’ maar de ordinaire gore waarheid benoemen ze niet. Ze pakken het systeem niet aan. En zij zijn onderdeel van het systeem. Ze durven nog niet in eigen vlees te snijden.”

Onschuld en boete

Volgens Koster is het slim als Linda mensen inhuurt om haar broer John de Mol, bedenker van The Voice of Holland, te interviewen. ,,Als ik totale vrijheid krijg zou ik dat wel willen doen. Mijn eerste vraag zou zijn: ‘Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig geweest de laatste jaren? Kijk nou eens wat er gebeurd is. Waarom denken jullie dat zwijgen goud is?’ Het grote LINDA-biecht-op nummer; ik zou het zo maken. Het gaat nu om onschuld en boete.”

Toen Koster onderzoek deed voor het boek over de familie De Mol, hoorde hij al het een en ander over Jeroen. ,,’De handtas van Linda de Mol’, zeiden wij. Maar dat hij dingen deed met meisjes op de set, wist ik niet. Anders had ik dat natuurlijk naar buiten gebracht. Hij is nu het zwarte schaap: in de handtas van Linda de Mol zat een enorme handgranaat.”

Linda ondervragen

De journalist zou Linda dan ook graag willen ondervragen hierover. ,,’Heeft er nooit iemand tegen jou gezegd: Jeroen zegt hele rare dingen tegen vrouwen op de set, dat kan eigenlijk niet. Wat vind je ervan dat mensen jou niet hebben gewaarschuwd? Wat zegt dat over de mensen met wie je verkeert?’ Dat zijn vragen die ik zou willen stellen.”

Meer DenD