Elke twee weken zonnebank voor ijdele minister Hugo de Jonge

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De man is verzot op zichzelf. Hij loopt op fancy Pipo de Clown-schoeisel, vlogt en blogt tijdens werktijd en blijkt ook nog eens elke twee weken onder de zonnebank te gaan liggen.

Was getekend Hugo de Jonge, vice-premier, minister van Volksgezondheid, lid van het CDA en de meest ijdele carrièrepoliticus van het kabinet-Rutte.

Over het kunstmatig bruinen doet De Jonge helemaal niet moeilijk. ,,Anders zou je zeggen: wat zie je er beroerd uit…”, verklaart de bewindsman, die kennelijk verzot is op zichzelf.

Artsen en de Vereniging van dermatologen hebben meteen de minister ontraden zijn ijdele gedrag door te zetten vanwege het verhoogde risico. ,,Wij doen een oproep aan de minister van Volksgezondheid om de zonnebank openlijk af te zweren. Alleen al vanwege zijn voorbeeldfunctie”, zegt dermatoloog en voorzitter van de dermatologievereniging NVDV Colette van Hees.

Ander voorbeeld van het huwelijk tussen ijdelheid en politiek bedrijven door De Jonge: Met zijn collega Ank Bijleveld (De Juf Ank van het kabinet-Rutte) voert hij een toneelspelletje op voordat de ministerraad begint. Met de Iphone op recording vraagt notabene de vice-premier aan de vrouw die verantwoordelijk is voor serieuze zaken als landmacht, marine en marechaussee: ,,Ik durf het bijna niet te vragen, maar ik zoek nog een leuke intro voor mijn vlog…”

De opvallende schoenen van De Jonge zijn geveild tijdens de laatste editie van Serious Request van 3FM.

Kijk hier naar een ander staaltje van politieke ijdelheid van de vice-premier:

 

Tags

HUGO DE JONGELUIZENMOEDERPOLITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck