Twitter los op Gitta: ‘Ik haat de meeste mensen’

Gitta|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Veel mensen moeten er niet aan denken, maar voor Gitta was een hutje middenin de Scandinavische natuur een grote droom. Toen de aflevering van Droomhuis Gezocht waarin zij op zoek ging naar dat hutje werd uitgezonden, konden veel kijkers niet geloven dat ze het echt ging doen. Jaren later blijkt Gitta nog steeds ontzettend gelukkig.

Primitief

Zelfs in de winter moet ze naar buiten, want daar staat haar toilet. Maar dat blijkt ze niet erg te vinden en met liefde stapt ze de vrieskou en meters dikke sneeuw in. De vrouw, die bijna met pensioen gaat, heeft er veel voor over om ergens helemaal alleen te zijn. Geen buren, collega’s of andere ‘stoorzenders’. De blokhutten die ze bekijkt tijdens de opnames lagen er stuk voor stuk prachtig bij, maar primitief was het wel. Het hutje dat ze uiteindelijk koos had geen elektriciteit, maar inmiddels liggen er een paar zonnepanelen op het dak. ,,Dan heb ik stroom en kan ik de boormachine opladen”, zei Gitta in de aflevering.

Hekel aan mensen

Gitta is er de afgelopen jaren niet veel geweest; in totaal maar drie maanden. Ze is van plan om dat in de toekomst te veranderen. Het liefst wil ze na iedere drie maanden in Nederland één maand in Finland verblijven. Begrijpen doet niet iedereen het en Gitta krijgt dan ook regelmatig negatieve opmerkingen te horen. ,,Je mag je mening hebben. Ik zit hier en zij gelukkig niet”, zegt ze daar nuchter over. ,,Ik heb een hekel aan heel veel mensen. En in de bus zijn er heel veel mensen, de hele acht uur lang.”

https://twitter.com/P1pp1Lott4/status/1204146777823289363

https://twitter.com/boze_mama/status/1204147589903458311

https://twitter.com/llejbakb/status/1204147074989789185

 

Tags

DROOMHUIS GEZOCHTFINLANDHUISJEHUTKIJKERSLAPLANDREACTIESTWITTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck