Twitteraars vallen over ‘excuses’ Paul de Leeuw

Door: Lies Jansen
30-01-2021

Op1-presentator Paul de Leeuw heeft afgelopen week behoorlijk wat kritiek ontvangen. Na een uitspraak over de mentaliteit van ‘Aziaten’, bood Paul afgelopen vrijdagavond zijn excuses aan tijdens de uitzending van Op1. Deze schoot bij veel Twitteraars in het verkeerde keelgat...

Mentaliteit ‘Aziaten’

Een week geleden zei Paul in de uitzending van Op1 dat Aziaten ,,gelijk doen wat de baas zegt.” Volgens Paul komt deze werkhouding mede door hun mentaliteit. Nadat Paul over deze opmerking bakken kritiek ontving, bood hij afgelopen vrijdagavond zijn excuses aan: ,,Het is nooit m’n bedoeling geweest, maar met deze opmerking heb ik er wel voor gezorgd dat ik ze over een kam heb geschoren. Dat spijt me. Hiervoor bied ik dan ook mijn excuses aan. We zeggen weleens van fouten leer je, dus ik hoop dat ik hier ook echt van geleerd heb. Nogmaals mijn excuses, maar het is gebeurd.”

Twitteraars boos

Veel Twitteraars nemen geen genoegen met de excuses. Al eerder ontving Paul veel kritiek op zijn manier van presenteren. Enkele Twitteraars omschreven hem toen als ‘ramp’. Lees hier het hele verhaal en de kritiek.

Meer DenD