Kritiek op Paul de Leeuw als Op1-presentator

Door: Lies Jansen
12-12-2020

Halverwege dit jaar besloot Paul de Leeuw zijn leven over een andere boeg te gooien. Echter, is de gemaakte keuze volgens sommigen niet de juiste. ,,De Leeuw kan ’t niet”, aldus enkele Twitteraars over de presenteerskills van de tv-ster bij Op1.

‘Serieuzere kant van mezelf’

Door onvoldoende kijkcijfers kende Paul niet de gewenste vrijheid bij RTL. Hij besloot het contract daarom niet te verlengen. Eind oktober werd zijn nieuwe klus aangekondigd: presentator bij Op1, samen met Astrid Joosten. ,,Het is een ongelooflijke eer om samen met Astrid Op1 op vrijdag een beetje meer het weekendgevoel te gaan geven. En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien”, aldus Paul.

‘Geen opvangplek voor werkloze tv-komieken’

Tijdens zijn optreden als Op1-presentator werd Paul afgeslacht door columniste Angela de Jong. ,,Een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken. (…) Het vraagt vakmanschap, dat te weinig wordt getoond op de late avond van NPO 1,” schreef Angela in haar column. Ditmaal steken ook de Twitteraars hun mening niet onder stoelen over banken.

Bron: Twitter

Meer DenD