Tygo Gernandt ligt wakker van GHB-serie

Door: DitjesDatjes
26-11-2018

HILVERSUM – Tygo Gernandt onderzoekt in het programma Tygo in de GHB hoe het kan dat jongeren in Brabant massaal GHB gebruiken en er niet of nauwelijks in slagen om af te kicken van deze allesvernietigende drug. “Ik heb tijdens het maken van deze serie heel wat nachten wakker gelegen”, zegt Tygo in het AD.

Gernandt raakte op 16-jarige leeftijd verslaafd aan cocaïne. “Ik wist dat toen ik hieraan begon, ik ook zou teruggaan naar mijn eigen drugsverleden”, zegt de acteur. “Ik werd ineens heel bekend door een rolletje in Goede tijden, slechte tijden. Dan maak je ineens mee dat ze je herkennen op straat. Toen ik begon aan een nieuwe serie en ook een film deed, voelde ik me zó onzeker als ik buiten liep. Cocaïne gaf me dat een laagje dat een geestelijke afstand creëerde. Het stomste wat je kan doen natuurlijk, want je raakt alleen maar verder van jezelf verwijderd.”

“Ik had de mazzel van een stok achter de deur: mijn carrière ging heel goed en acteren is mijn passie. Als je zoiets in je leven hebt, is het makkelijk daarvoor te kiezen in plaats van voor de drugs. Ook ik heb het zwarte gat gezien en het is leeg en lelijk. Daar leef ik niet voor.”

Tygo benadrukt dat dat het 25 jaar geleden is en wil zijn eigen ervaringen niet te veel opblazen. “Iedereen begint er altijd over, terwijl het maar een korte periode in mijn leven was. Ik ben vooral dankbaar dat ik zo’n programma mag maken en kan laten zien hoe erg het GHB-probleem in Nederland is. Je ziet de pijn in deze jongeren.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD