Uitgeknikkerd bij Marble Mania?

Uitgeknikkerd bij Marple Mania
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,Er wordt hier geschiedenis geschreven”, blèrt Jack van Gelder alsof hij de klassieker Ajax-Feijenoord van commentaar voorziet. In werkelijkheid kijken we naar de allereerste Marble Mania, een nieuw knikkerfestijn ontsproten uit een jarenlange Talpa-brainstorm.

Drie voormalige voetbalvedetten Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder en Ronald de Boer betraden gisteravond als eersten een nep-arena gevuld met zogenaamd opgewonden knikkerfans. Presentator Winston Gerschtanowitz deed alsof het inderdaad bloedspannend was.

En dat was het dus hélemaal niet.

We zagen inderdaad wel héél erg veel rollende knikkers met de spelletjes Lunapark, Raak de letters, Curling en Carwash. Op het allerlaatst werden er maar liefst 6.000 knikkers in een woeste baan vol met obstakels gestort. 

Het kon ook niet op met de geacteerde opgewondenheid van Jack van Gelder alsof de kijker verwend werd met een bloedstollende strijd op leven en dood. Er werd gesproken over ‘uitzinnige knikkerfans’ en er was op de achtergrond het vertrouwde fake-gejuich, zoals we dat inmiddels van de lege voetbalstadions maar al te goed kennen.

Voor dit Marble Mania zijn kosten noch moeite bespaard. En het moet worden gezegd, de knikkerspelen en de vormgeving zien er bijzonder fraai uit. Het is overduidelijk -in potentie- een exportproduct in de rij van Big Brother en The Voice of Holland. 

Je associeert Marble Mania met Domino Day, maar je mist toch echt de sensatie van de omvallende steentjes. Het knikkerfestijn heeft ook wel iets weg van Sterrenbeurs, dat ooit hopeloos mislukte. Want ook hier wordt een moedige poging gedaan om kijkers thuis te laten participeren. 

Als je echter corona-moe bent, zoals inmiddels ook premier Mark Rutte heeft toegegeven, én je hebt je buik vol van Op1, Jinek en Nieuwsuur dan is Marble Mania inderdaad jouw ideale vluchtheuvel, een verzamelplaats voor ongedwongen leeghoofdigheid.

(Naar de eerste aflevering van Marble Mania keken gemiddeld 1.398.000 Nederlanders. Het spelprogramma scoorde een marktaandeel van 19,2%)

Tags

GIOVANNI VAN BRONCKHORSTMARBLE MANIARONALD DE BOERSBSTALPAWESLEY SCHNEIDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck