Update zaak Marco Borsato: handschriftonderzoek slachtoffer

Proces Marco B gaat verder
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marco Borsato wordt niet vervolgd voor grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, maar ondertussen loopt er nog wél een andere zaak tegen hem. De zaak kwam eind december 2021 al in het nieuws. Waarom duurt het zo lang? Borsato’s advocaat Geert-Jan Knoops komt met een update.

Het Voice-dossier is voor Marco afgerond, maar er ligt nog wel een andere aangifte tegen hem. De zanger wordt ervan beschuldigd tussen 2014 en 2019 een minderjarig meisje te hebben aangerand. De zaak kwam aan het licht omdat de moeder van het meisje haar dagboek vond en daar een beschrijving van het vermeende misbruik onder ogen kreeg.

Waarom duurt het zo lang?

De zaak kwam eind december 2021 al in het nieuws, net voordat schandaal van The Voice of Holland losbarstte. Marco leeft al bijna anderhalf jaar lang onder de radar en er is nog steeds geen duidelijkheid over deze zaak. Velen vragen zich dan ook af: waarom duurt het zo lang?

Handschriftonderzoek

Geert-Jan Knoops vertelt dat het mede zo lang duurt vanwege een onderzoek naar het handschrift van het vermeende slachtoffer. Of de beschrijvingen in het dagboek dat haar moeder vond echt door het meisje zijn opgeschreven wordt via een handschriftonderzoek onderzocht, zo bevestigt Knoops in het AD. De advocaat weet niet hoe lang dat nog duurt.

Tags

MARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck