Urk!-ster Greetje over scheiding met Jan: ‘Klap in mijn gezicht’

Greetje over scheiding
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Op Urk heeft íedereen het erover: Greetje en Jan Bosma, bekend uit de serie Urk!, gaan scheiden. Voor het eerst vertelt Greetje erover. ,,Het was echt het allerlaatste wat ik had verwacht, een donderslag bij heldere hemel.”

Een liefdesdrama dat niemand zag aankomen, zelfs Greetje niet. Zij en Jan waren al negentien jaar samen waarvan dertien jaar getrouwd en hebben samen twee dochters: Esmee en Noa. In het vissersdorp wordt er gefluisterd dat Greetje een grote rol heeft gespeeld bij het besluit van Jan, maar volgens haar is daar niets van waar.

Donderslag bij heldere hemel

,,Daarom doe ik nu eenmalig mijn verhaal om te vertellen wat er precies is gebeurd en waarom ik niet meer met Jan samen ben”, vertelt ze aan weekblad Privé. Twee maanden geleden kwam Greetje thuis van werk toen Jan tegen haar zei dat hij met haar wilde praten. Hij zei dat hij al een aantal jaren niet meer van haar houdt. ,,Ik dacht dat hij een grapje maakte. Het was echt het allerlaatste wat ik had verwacht, een donderslag bij heldere hemel.”

‘Hij wil niet verder’

Jan had overal over nagedacht. De huizen op Urk zijn schaars, maar een eigen plekje had hij al gevonden. ,,De eerste twee weken was ik totaal lamgeslagen”, aldus Greetje. ,,Ik hield nog ongelooflijk veel van hem. Daarom heb ik een paar keer gevraagd: Weet je zeker wat je nu doet? Maar hij was heel stellig. Hij wil niet verder.”

Heeft Jan een ander?

De grote vraag is: wát is er gebeurd? Op die vraag weet Greetje ook geen antwoord te geven. ,,Ik denk dat hij er nog niet klaar voor is om het te vertellen. Of het niet durft”, zegt ze. ,,Ik heb ook gevraagd: Is er iemand anders? Ben je verliefd geworden? Maar dat is volgens hem niet de reden. Hij voelt gewoon al jaren geen liefde meer. Ik heb nog gedacht: Wás er maar een ander in het spel. Dan had ik geweten waar het aan heeft gelegen.”

Tags

URK!

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie