Vampierenfilm met Gijs Blom in najaar in de bioscoop

Door: DitjesDatjes
23-01-2021

De nieuwe film van regisseur David Verbeek, Dead & Beautiful, zal in het najaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat hebben producent Lemming Film en distributeur Periscoop zaterdag bekendgemaakt. De Engels en Mandarijn gesproken vampierenfilm, waarin acteur Gijs Blom een hoofdrol speelt, beleeft de premiere komende week op de digitale editie van het IFFR.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dead & Beautiful is een psychologische thriller over een groep jonge, steenrijke vrienden in een futuristische Aziatische metropool die in hun zoektocht naar spanning ten onder gaan aan een volkomen uit de hand lopend gedragsexperiment.

David Verbeek studeerde film, fotografie en filosofie aan de New School University in New York en filmregie aan de Nederlandse Filmacademie. Het werk van David Verbeek heeft vanaf het begin een internationaal podium gevonden. Na zijn afstuderen vertrok hij naar China waar hij Shanghai Trance maakte die werd geselecteerd voor de Tiger-competite van het IFFR in 2008.

Zijn volgende film RU There bereikte het prestigieuze festival van Cannes in 2010. De film werd geselecteerd voor het programmaonderdeel Un Certain Regard. De producties die hij daarna maakte werden allemaal geselecteerd voor grote festivals als Toronto, Chicago en Rome.

Acteur Gijs Blom is, als de bioscopen na deze huidige lockdown weer opengaan, eerst nog te zien in het dure oorlogsepos De Slag om de Schelde. De film zou eerst in december uitkomen, maar dit moest worden uitgesteld vanwege de coronapandemie. De Slag om de Schelde, de duurste Nederlandse film in 15 jaar tijd, kreeg wel al lovende kritieken van de Nederlandse filmpers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD