Van BzV naar B&B Vol Liefde: Boer Geert Jan gooit het roer om

Boer Geert Jan begint B&B
Door: Charlotte Wijnen
01-09-2021

Nadat hij zijn land kwijtraakte, besluit Boer zoekt Vrouw-deelnemer Geert Jan van Meerveld het roer om te gooien. Hij stort zich op een nieuwe bron van inkomsten: ,,Ik wil een Bed & Breakfast gaan beginnen in mijn boerderij.”

‘Ik heb geen pensioen’

De boer lag jarenlang in clinch met de gemeente, maar verloor de strijd. ,,Ik ben al mijn land kwijt en heb alleen mijn boerderij nog”, aldus Geert Jan in weekblad Story. Hij heeft afscheid moeten nemen van alle paarden die op zijn land liepen. ,,Als ik dat niet had gedaan, dan had ik een boete van 1000 euro per dag moeten betalen. Ik ben hier gewoon weggepest.”

Geert Jan vindt het niet alleen verschrikkelijk dat hij zijn paarden weg heeft moeten doen, maar is ook bang voor zijn eigen toekomst. ,,Ik vind het verschrikkelijk. Ik heb geen pensioen. Niets. Normaal werken boeren tot ze erbij neervallen. Dat kan ik niet.”

Deelname B&B Vol Liefde?

Nu stort hij zich op een nieuwe bron van inkomsten en het roer om te gooien. ,,Ik wil een Bed & Breakfast gaan beginnen in mijn boerderij. Ik moet blijven werken omdat ik geen pensioen heb en dit is een mooie plek voor een Bed & Breakfast.” Omdat zijn huis het decor is geweest van Boer zoekt Vrouw, wil hij zijn B&B ook in die stijl inrichten.

Mooie plannen, maar hij moet het wel in zijn eentje doen. Zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw heeft hem geen partner opgeleverd en het daten heeft hij even aan zich voorbij laten gaan. Maar nu hij een Bed & Breakfast begint, krijgt hij weer een boel vrouwen over de vloer. Of wellicht een deelname aan B&B Vol Liefde?

Meer DenD