Van Dam wil dat OM Brandt Corstius vervolgt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Televisieproducent Gijs van Dam wil dat justitie alsnog Jelle Brandt Corstius vervolgt wegens smaad en laster. Zijn advocaat Peter Plasman is daarom een Artikel 12-procedure begonnen tegen het Openbaar Ministerie, zei Plasman woensdag in RTL Boulevard.

Afgelopen zomer seponeerde het Openbaar Ministerie de aangiftes die Jelle Brandt Corstius en Gijs van Dam tegen elkaar hadden gedaan. Brandt Corstius beschuldigde Van Dam van seksueel misbruik, waarop Van Dam aangifte tegen de journalist deed van smaad en laster. Volgens het OM was er in beide zaken geen grond voor vervolging.

Jelle Brandt Corstius ziet af van verdere juridische stappen tegen Gijs van Dam. Maar Plasman zet door. Plasman: “Wij zijn nog lang niet klaar. Er loop van onze kant een Artikel 12-procedure. We wachten op de behandeling bij het hof. En we hebben een tweede aangifte, omdat hij Van Dam in een persbericht in juli wederom een verkrachter heeft genoemd en hem ook nog plaatst in het rijtje Weinstein en Bill Cosby. Dus hij is nog niet van óns af.”

 

BuzzE

 

 

Tags

VAN DAMWIL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck