Van Moorsel vindt leven leuker zonder mobiel

Door: DitjesDatjes
24-01-2018

HILVERSUM – Leontien van Moorsel en haar man Michael Zijlaard kijken met veel plezier terug op het weekend dat ze meededen aan het RTL 4-programma Groeten uit 19xx, waarin ze teruggaan naar het jaar 1980. Daar kwamen ze er achter dat het leven eigenlijk veel leuker is zonder mobiele telefoon.

“Het is absoluut veel leuker. Je hebt veel meer tijd voor elkaar”, zegt Leontien. “We gooien hem niet weg, maar als we terugdenken aan die drie dagen dan denken we van, wat houd je eigenlijk veel tijd over.”

Dankzij hun deelname beseften Leontien en Michael dat ze ook erg dankbaar zijn voor de jeugd die hun ouders ze hebben gegeven. “Die herinneringen kwamen zo sterk terug. Dank denk ik van: wat zijn die mensen eigenlijk goed voor ons geweest”, aldus Leontien.

“Als er nu een momentje is waarin onze kinderen stilvallen dan hebben we iPhones, iPads en honderd kanalen op tv”, vult Michael aan. “Maar toen was er helemaal niet veel. Ouders waren haast verplicht om met ons spelletjes te spelen of met ons naar buiten te gaan.”

Dat is ook precies wat Leontien en Michael in Groeten uit 19xx hebben gedaan. Het zorgde voor een weekend waarin “ontzettend veel” werd gelachen en het gezin heel close bij elkaar kwam. “Eigenlijk is dat veel leuker om zo veel contact met je kinderen te hebben.”

In Groeten uit 19xx gaan BN’ers met hun gezin terug naar het jaar waarin ze 12 jaar oud waren. Ze logeren een weekend lang in een huis dat helemaal is ingericht zoals in dat jaar. Ook de kleding en kapsels veranderen mee. De uitzending met Leontien en Michael is woensdagavond te zien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD