Van Veldhoven roept songfestivalfans op met de trein te komen

Door: DitjesDatjes
15-10-2019

ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zien graag dat Europese songfestivalfans volgend jaar de trein pakken naar Rotterdam. Zij doen dan ook een een oproep aan internationale reizigers: kom met de trein naar Nederland. Daarnaast hopen het ministerie en de spoorbeheerder dat de hele Europese spoorsector wil meedenken over het opzetten van “duurzame internationale treinverbindingen speciaal voor grote internationale evenementen”.

Tekst gaat verder onder advertentie

“Op korte afstanden binnen Europa moet de trein voor reizigers niet alleen de meest duurzame, maar vooral de meest aantrekkelijke optie worden”, aldus Van Veldhoven. “Op sommige verbindingen is dit al zo; fans van het songfestival die uit Parijs komen, staan straks binnen drie uur in het centrum van Rotterdam. Zo’n comfortabele, snelle verbinding willen we natuurlijk naar veel meer steden in de landen om ons heen.”

ProRail zegt het ‘Europese treinpad’ rond het songfestival te willen regelen. “Bij succes kan dit bij andere evenementen zoals de Formule 1 of het EK in 2020 herhaald worden”, aldus de organisatie.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD