STERKTE: koningin Paola vaste klant in het ziekenhuis

koningin Paola|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koningin Paola van België heeft te kampen met een aftakelende gezondheid. Ze heeft het afgelopen jaar een stortvloed aan medische behandelingen gehad. In totaal ging de moeder van koning Filip elf keer langs bij de huisarts, 42 keer bij een specialist, waren er zeven ziekenhuisbezoeken, twee chirurgische ingrepen en vier opnames. Dat meldt Het Nieuwsblad op basis van het activiteitenverslag 2016 van koning Albert en koningin Paola.

Loon

Het vorstenpaar somt de doktersbezoeken op om te verantwoorden waarom ze in 2016 zo weinig publieke activiteiten hebben gedaan. Dat waren er volgens het verslag slechts een tiental.Het Belgische parlementslid Veerle Wouters vindt dat de vergoeding voor Albert en Paola omlaag kan als ze zo weinig activiteiten doen. “Zij krijgen een jaarlijkse dotatie van 900.000 euro. Ruim 700.000 euro daarvan zijn werkingsmiddelen, de rest is loon”, zegt ze.

Wervelfractuur

Dit jaar kreeg Paola opnieuw met tegenslagen te verwerken. Ronde de jaarwisseling werd ze behandeld voor een wervelfractuur die ze had opgelopen na een val en in februari belandde de koningin opnieuw in het ziekenhuis, dit keer met een gebroken heup.

 

BUZZR

 

 

Tags

GEZONDHEID

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck