Veel Top 2000-stemmen voor favoriete liedjes Peter R. de Vries

Door: DitjesDatjes
01-12-2021

De favoriete platen van de in juli vermoorde Peter R. de Vries gaan dit jaar hoogstwaarschijnlijk goed scoren in de NPO Radio 2 Top 2000. Dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte sluiten niet uit dat A Whiter Shade of Pale van Procol Harum en Guaranteed van Eddie Vedder in de top 10 kunnen belanden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik durf echt niet te voorspellen welke kant het op gaat maar die platen vallen wel op”, zegt Roodbeen halverwege de stemweek voor de Top 2000 tegen het ANP. “Volgens mij zijn daar heel veel mensen mee bezig”, vult Kijk in de Vegte aan. “Je ziet dat het leeft. Of het dark horses voor een toppositie zijn? Oh ja, zeker!”

Nieuwsaanleidingen waren in het verleden al vaker van invloed op de Top 2000. “Kijk maar naar vorig jaar toen Soldier On van DI-RECT door corona hoog binnenkwam”, noemt Kijk in de Vegte als voorbeeld. “En eerder Imagine van John Lennon vanwege de aanslagen in Parijs en vorig jaar ook Roller Coaster van Danny Vera na een jaar dat voor velen een achtbaan was”, zegt Roodbeen.

Ontknoping

Of Procol Harum en Vedder echt hoog kunnen scoren blijft nog gissen, benadrukken de dj’s. “Voor ons is wat er ’s ochtends binnenkomt natuurlijk de graadmeter maar verder tasten wij ook volledig in het duister”, aldus Roodbeen. Voor de uiteindelijke bekendmaking zit hij dan ook “met samengeknepen billen”. “Ik weet nog dat we vorig jaar in het Top 2000 CafĂ© op krukjes naar het scherm zaten te kijken en dat op een gegeven moment Queen en de Eagles waren geweest en toen bleek Danny Vera op 1 te staan. Dat was toch wel een ontknoping.”

De Radio 2-ochtendjocks durven geen voorspelling te doen over de uiteindelijke nummer 1 van 2021. “Misschien is het dit jaar wel: waar drie vechten om een been, gaat de vierde ermee heen. En dat zou dan bijvoorbeeld Piano Man van Billy Joel kunnen zijn”, stipt Roodbeen aan. “Maar misschien keert Bohemian Rhapsody wel terug op 1. Mensen missen toch die gong voor middernacht.”

Afleiding

De Top 2000-koorts loopt in ieder geval aardig op. “Het leuke is dat zo’n stemweek al heel erg het gevoel van de Top 2000 losmaakt”, zegt Roodbeen. “Het met z’n allen praten over mooie liedjes en elkaar inspireren. En dat is natuurlijk ook een lekkere afleiding in deze tijd.”

Luisteraars kunnen nog tot vrijdagmiddag 16.00 uur nummers aandragen voor de ‘lijst der lijsten’. Aan het einde van de middag wordt de top 10 bekendgemaakt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD