Verhalen over ‘studio-beul’ Matthijs van Nieuwkerk komen los

Verhalen over Matthijs komen eindelijk los
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een vrouw die jarenlang bij een ‘populair tv-programma bij de NPO’ heeft gewerkt klapte onlangs in De Telegraaf uit de school over de angstcultuur die er heerste. Bijna heel Hilversum weet dat dit over Matthijs van Nieuwkerk gaat. Inmiddels komen er steeds meer verhalen naar buiten over hoe het werkelijk achter de schermen van De Wereld Draait Door ging. ,,Het is een ware studioterreur.”

Ene ‘Kim’ deed onlangs een boekje open over een bekende presentator. ,,Iedereen liep op zijn tenen en was overgeleverd aan de grillen van de presentator, die zich af en toe monsterlijk gedroeg”, vertelde de vrouw in De Telegraaf.

‘Heel Hilversum weet het’

Volgens de vrouw heerste er een ‘angstcultuur’. Ze herinnert zich een constant gespannen sfeer. ,,Na de uitzending was de presentator, waar het hele land tegenop keek, standaard woedend. Dan weer op iemand bij de autocue, dan weer een opnameleider, of een redacteur.”

Over welke presentator het ging werd niet bekendgemaakt. Toch weet heel Hilversum dat het over Matthijs van Nieuwkerk gaat, meldt weekblad Privé. En nu doen steeds meer mensen hun mond open over de situatie.

‘Menigeen is doodsbang voor hem’

,,Het is een ware studioterreur”, vertelt een bron in het weekblad. ,,Matthijs zou door de leiding al veel eerder moeten zijn aangesproken over zijn gedrag naar mensen die zich voor hem uit de naad werken en die alleen maar te maken hebben met zijn nukken.”

Het studiopersoneel was bang voor Matthijs. ,,Hij schoffeert de mensen die, met hem, dat programma tot een succes hebben gemaakt, op ongelooflijke wijze. Menigeen is doodsbang voor hem en zijn stemmingswisselingen. Wat de ene dag nog een goed idee is, kan een dag later zomaar te stom voor woorden zijn.”

Ook BN’ers vertellen over gedrag Matthijs

Ook andere BN’ers vertellen over hun ervaring met de presentator. Volgens Roel van Velzen kon Matthijs inderdaad flink tekeer gaan op de werkvloer. ,,Als er iets was misgegaan, werden mensen soms wel even goed aangepakt”, stelde hij in Veronica Superguide.

Maar Marc-Marie Huijbregts vond het gedrag van Matthijs wel meevallen, zo vertelde hij in zijn podcast. ,,Ik was er soms wel bij en dan dacht ik: Goh, dit is even onhandig en even vervelend en even naar, maar daar kom je ook wel weer overheen.”

Tags

Matthijs van Nieuwkerk

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie