Verhoeven wil Huppert weer voor nieuwe film

Door: DitjesDatjes
12-11-2017

AMSTERDAM – Regisseur Paul Verhoeven hoopt dat Isabelle Huppert weer een rol gaat spelen in zijn nieuwe film Blessed Virgin. Voor de hoofdrol van jonge lesbische non is de Franse actrice te oud. ”Maar ik hoop zeker dat Isabelle ook weer meedoet”, beklemtoonde Verhoeven zondag in Podium Witteman.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Nederlandse regisseur en Huppert werkten eerder samen aan de thriller Elle. Hiervoor won de actrice onder meer een Oscarnominatie, een Golden Globe en een César. Verhoeven maakt Blessed Virgin weer met een Franse producent.

Het drama vertelt het levensverhaal van de lesbische non Benedetta Carlini, die in de renaissance leefde in een klooster in Italië. Voor het project werkt Verhoeven weer samen met zijn vaste scenarist Gerard Soeteman (Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Zwartboek).

Hoofdrol

De hoofdrol wordt vertolkt door de Belgische actrice Virginie Efira. Het is nog niet duidelijk of er Nederlandse acteurs voor het project worden gevraagd. De Nederlandse editor Job ter Burg, die eerder Zwartboek en Elle deed met Verhoeven, wordt verantwoordelijk voor de montage.

Naar verwachting is de nieuwe film van Verhoeven pas begin 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD