Verjaardag Amalia wordt groots gevierd!

Verjaardag Amalia wordt groots gevierd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Dinsdag 7 december mag kroonprinses Amalia achttien kaarsjes uitblazen, en dat wordt in Nederland natuurlijk groots gevierd. Op die dag zendt NPO 1 na het Achtuurjournaal een uitgebreide special uit over de Prinses van Oranje bij omroep AVROTROS, getiteld ‘Amalia 18 jaar’. Wat kan de kijker verwachten?

Dionne Stax neemt de kijker in de uitzending van ‘Amalia 18 jaar’ mee door het leven van kroonprinses Amalia. Amalia werd op 7 december 2003 in het ziekenhuis HMC Bronovo in Den Haag geboren. Er wordt onder andere een blik geworpen op de voorbereiding van Amalia op het Koningschap en hoe zij haar rol als koningin zal gaan invullen. Dionne Stax spreekt daarvoor met verschillende experts. Ook wordt met koningshuiskenner en journalist Rick Evers gesproken over de jeugd van Amalia.

Dat is zeker niet het enige wat er ter ere van de verjaardag van de prinses gebeurt. Ook verschijnt het boek ‘Amalia’ op 16 november. Cabaretière Claudia de Breij schreef dit boek op basis van gesprekken die zij met de kroonprinses voerde.

Net5-documentaire

Verder wordt de documentaire ‘Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon’ op 6 december om 20.30 uur uitgezonden op Net5 en is vanaf dan ook te zien via KIJK.nl. In die documentaire ziet de kijker hoe het dagelijkse leven van de prinses eruit ziet, hoe ze haar schooltijd heeft ervaren en wat haar te wachten staat als zij straks op de troon mag zitten. De uitzending ‘Amalia 18 jaar’ wordt op 7 december om 20.30 uur op NPO 1 uitgezonden.

Tags

AMALIAAVROTROSBOEKCLAUDIA DE BREIJDIONNE STAXDOCUMENTAIREKONINGSCHAPKROONPRINSESKROONPRINSES AMALIANET5NPO 1VERJAARDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck