Verkrachtingszaak kost Maxime Meiland tienduizenden euro’s

Maxime Meiland moet fiks betalen voor rechtszaak
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voor de aanklacht van Maxime Meiland tegen haar vermeende verkrachter werd geen ondersteunend bewijs gevonden. De zaak is gesloten, maar het heeft haar wel veel geld gekost. ,,Het gaat om serieus geld.”

Maxime Meiland was teleurgesteld toen ze hoorde dat haar vermeende verkrachter niet vervolgd werd, maar ook opgelucht. ,,Omdat het dertien jaar geleden heeft plaatsgevonden, is het best lastig om bewijsmateriaal aan te leveren. Maar het is natuurlijk beter als ze die gast wel vervolgd zouden hebben”, vertelt Jan Dijkgraaf, biograaf en goede vriend van de Meilandjes, aan weekblad weekend.

Teleurgesteld

Afgelopen vrijdag is Maxime samen met slachtofferadvocaat Sébas Diekstra naar de officier geweest. ,,En die heeft uitgelegd dat de zaak heel serieus is genomen”, legt Jan uit. ,,Na de uitleg had Maxime begrip voor de beslissing, maar was ze ook teleurgesteld, hoorde ik van Sébas. Tegelijkertijd ook blij dat dit er weer op zat. Het is allemaal heel dubbel, want een vervolging op basis van haar aangifte wil niet zeggen dat hij meteen is veroordeeld, hè. Als hij dan zou zijn vrijgesproken, is dat ook weer een klap op je bek.”

Tienduizenden euro’s

Maxime en de rest van de familie Meiland proberen zich af te sluiten door alle berichtgeving niet te lezen. ,,We weten welke stappen er allemaal genomen gaan worden door die advocaat Peter Schouten. Eerst het kort geding, dat we op alle fronten hebben gewonnen. Dan de aangifte van Maxime, waar dus niks mee wordt gedaan. En nu nog de bodemprocedure, die járen kan duren en waarvoor eerst de getuigen gehoord moeten gaan worden, onder wie Maxime, voordat het officieel wordt.”

Het kost Maxime allemaal een hoop geld. ,,Deze zaak kost ons tienduizenden euro’s tot nu toe”, aldus Dijkgraaf. ,,Dus dat is serieus geld. Maar Schouten kan ons financieel niet uitroken.”

Tags

MAXIME MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck