Verstappen moet titelfeest uitstellen na teleurstellende race

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Max Verstappen heeft zijn eerste kans om Formule 1-kampioen van 2022 te worden niet benut. In de Grand Prix van Singapore eindigde hij op de zevende plek. 

Mocht niet baten

Verstappen vertrok in Singapore vanaf de achtste plaats. Het leek dus al een moeilijke opgave om vanaf deze plek als eerste te eindigen.
We hebben de coureur vaker onmogelijke acties zien uitvoeren, maar het mocht tijdens deze race helaas niet baten. 

Regenbui

Nadat er een gigantische regenbui over het circuit heen trok, is de race een uur later alsnog van start gegaan. Het was voor Verstappen een chaotische wedstrijd. Hij reed zich in eerste instantie na een mooie inhaalrace richting het podium, maar door een verkeerde inschatting kwam hij uiteindelijk niet verder dan de zevende plek.

Daarnaast werd de race ook nog eens vroegtijdig gestopt, vanwege de uitgestelde start. De Grand Prix mocht niet langer dan twee uur duren, waardoor het er om 17.05 uur toch echt opzat. Verstappen had hierdoor geen kans meer voor een inhaalactie.

Teamgenoot zorgt wel voor succes

Zijn teamgenoot Sergio Pérez wist wel namens Red Bull voor succes te zorgen, door de Grand Prix op zijn naam te schrijven, voor de Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz. 

Verstappen zal zijn titelfeest dus nog een eventjes moeten uitstellen. Op zondag 9 oktober krijgt de WK-leider een nieuwe kans tijdens de Grand Prix in Japan. 

Tags

FORMULE 1GRAND PRIXJAPANMAX VERSTAPPENREDBULLSINGAPOREZEVENDE PLAATS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck