Verwarring over einde van Barbie-film: komt er een deel twee?

Verwarrend einde Barbie-film
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Iedereen heeft het erover: de Barbie-film. Hoewel velen enthousiast zijn over de film, heeft het einde voor behoorlijk wat verwarring gezorgd. Het einde doet namelijk vermoeden dat er een deel twee komt. Maar ís dat ook zo? Greta Gerwig, de regisseur van Barbie, geeft antwoord…

Voor het eerst in 64 jaar is de Barbiepop tot leven gekomen in de film Barbie: The Movie. De film is geregisseerd door Greta Gerwig en Margot Robbie heeft de hoofdrol gekregen. Barbie is een enorme hit: de bioscoopzalen zitten bomvol en álles kleurt roze.

Verwarring over einde

Maar, voordat je de bioscoopzaal binnenstapt, zal je het einde nooit raden. Aan het einde van de film zien we hoe Barbies bestaan in Barbieland eindigt. Haar leven in de ‘echte’ wereld begint en ze loopt een gebouw in. Bij de balie zegt ze: ,,Ik ben hier voor mijn gynaecoloog.”

Komt er een deel twee?

De laatste zin van Barbie zorgt voor een hoop verwarring. Velen denken dat het einde erop wijst dat er een deel twee komt. Maar is dat ook zo? In een interview met The New York Times vertelt Greta Gerwig tot grote teleurstelling van fans dat ze niet denkt aan het maken van een vervolg. ,,Ik heb na elke film dat gevoel dat ik nooit meer een nieuw idee over dit specifieke onderwerp ga krijgen. Ik heb alles verteld wat ik over Barbie wil vertellen.”

Honderdduizenden bezoekers

Maar Margot, die de rol van Barbie speelt, beweerde al eerder dat er wél gepraat is over een vervolg van de film. ,,Maar het kan nog een miljoen verschillende kanten opgaan”, zei Margot in gesprek met met Time.

Barbie doet het erg goed in de bioscopen. De film zorgde afgelopen weekend voor een hoge omzet en wordt ook door critici goed ontvangen. In Nederland heeft de film in een paar dagen tijd al vele honderdduizenden bezoekers getrokken. Het zou dus geen verrassing zijn als er wel een deel twee komt.

Tags

BARBIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck