Verwende Ronaldo geeft Erik ten Hag een trap na

Ronaldo in oorlog met Ten Hag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Portugese topvoetballer Ronaldo voelt zich bedrogen door zijn club Manchester United en indirect door zijn coach Erik ten Hag. Hij geeft de Nederlandse toptrainer Erik ten Hag een trap na in een interview dat hij heeft gegeven aan de journalist Piers Morgan: ‘Geen respect voor Ten Hag’.

De verhouding tussen Ten Hag en Ronaldo was toch al niet goed. In dit explosieve interview in de Britse krant THE SUN zegt Ronaldo dat hij geen respect voor Ten Hag heeft omdat Ten Hag ‘geen respect heeft voor mij’. Volgens Ronaldo is van hem ‘een zwart schaap’ gemaakt en wordt hij nu de deur uitgewerkt door de clubleiding.

De interviewer van Ronaldo is Piers Morgan. De journalist bekritiseerde de afgelopen maanden Ten Hag omdat hij Ronaldo maar sporadisch opstelde. Manchester United raakte de afgelopen jaren ernstig in verval.

Laatste wedstrijd?

Met deze keiharde uitspraken lijkt het erop dat Ronaldo zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld bij Manchester United. Want dit verwende gedrag van een topspeler in zijn selectie zal Ten Hag niet langer tolereren. Eerder zette de oud Ajax-coach Ronaldo uit de selectie omdat de sterspeler met een verbeten gezicht voor het einde van de wedstrijd tegen Tottenham naar de kleedkamer er vandoor ging.

Overigens won Manchester dit weekend de enerverende match tegen Fulham. In de laatste zinderende minuten scoorde de pupil Alejandro Garnacho van ManUnited een wereldgoal. De ploeg van Ten Hag staat nu 5e in de competitie. Ronaldo was afwezig omdat hij ziek was.

Teleurgesteld

Ronaldo blijkt ook zeer teleurgesteld over de reactie van zijn club toen het noodlot in zijn gezin toesloeg. In april van dit jaar verloren Ronaldo en zijn vrouw Georgina (28) hun zoon tijdens de geboorte. De tweeling-dochter overleefde de bevalling. De voetballer ontving zelfs een persoonlijke reactie van de koninklijke familie, echter op Old Trafford, domicilie van ManUnited, was er in zijn ogen weinig empathie.

De stervoetballer koos ruim een jaar geleden na een glanzende voetbalcarrière terug te keren bij zijn oude liefde. Hij vierde triomfen bij Real Madrid en speelde bij Juventus.

In dik een jaar versleet de Engelse club maar liefst drie coaches, waarvan Erik ten Hag inmiddels steeds vaster in het zadel zit. Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick redden het niet. Voor alle drie heeft Ronaldo eigenlijk geen goed woord over. Onder Ten Hag scoorde Ronaldo slechts drie keer.

Tags

MANCHESTER UNITEDRONALDOVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck