VI-mannen doneren salaris aan ontslagen collega’s

Door: Tanja Brouwer
17-04-2020

De mannen van Veronica Inside zijn van plan collega’s die de komende tijd worden ontslagen of op een andere manier in geldnood komen te helpen. Dat maakten de Johan Derksen duidelijk in een video op de VI-site.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Te weinig reclame’

Toen de term ‘coronacrisis’ pas net bedacht was en de financiële gevolgen voor bedrijven nog niet duidelijk waren, maakte multimiljonair John de Mol al aan zijn personeel bekend dat niet iedereen z’n baan kon behouden. Hoewel televisiesterren vaak genoeg verdienen, werken er ook veel mensen achter de schermen en in de productie die niet zomaar een aantal maandsalarissen kunnen missen. Om te voorkomen dat de Talpa-medewerkers in de problemen komen hebben Johan Derksen en Wilfred Genee geopperd hun salaris te geven aan hun collega’s in nood.

,,Ik moet eerlijk zeggen, en ik loop op de feiten vooruit, maar Wilfred is bij me geweest en we hebben gepraat over die brief van De Mol”, zegt Johan Derksen in een video op de website. Derksen begrijpt wel waarom De Mol meteen problemen voorzag. ,, Het kost hem heel veel geld omdat er weinig reclame is en er worden toch wel wat ontslagen bij Talpa verwacht. Het is nog niet gebeurd, maar Wilfred heeft contact met me opgenomen en die zegt: ‘Moeten wij niet die salarissen gaan betalen?’ Ik heb gezegd: ‘Als de nood aan de man komt, betalen wij de salarissen, zodat die mensen niet ontslagen worden.’ Niet ik nam het initiatief, maar Wilfred.”

Meer DenD