VI-trio verklaart Angela de Jong oorlog: ‘Maken er kapot’

Angela de Jong
Door: Eva Steins
17-09-2020

De oorlog tussen de mannen van Veronica Inside en tv-columnist Angela de Jong is verklaard. Eerder deze week noemde Angela het trio ‘hypocriet’. Dit ging er bij hun niet in en zij maken haar met de grond gelijk: ,,Gaat ze met die dikke reet alleen maar tv-programma’s lopen afkraken.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hypocriet

Angela noemde Derksen, Genee en van der Gijp een hypocriet stel in haar column nadat zij haar mediageil noemden. Het heen en weer gesneer is nog niet tot een einde gekomen. Wilfred Genee noemt haar column een open deur:

,,Ja, ik heb hem gelezen. Het was toch voorspelbaar dat dit zou gaan gebeuren? Ik denk dat hij er al lag.” Sidekick Niels van Baarlen beaamt dit en vult aan: ,,Hij lag er in de zomer al die column. Ze hoefde alleen nog over de kijkcijfers in te vullen nog.”

LEES OOK:

Angela de Jong: VI-trio is hypocriet

‘Droevig’

De mannen uiten hun minachting voor Angela én haar beroep. Sidekick Rick Romijn zegt: ,,Angela de Jong is tv-recensent hè? Wat heeft ze daarvoor gedaan?” waarop Wilfred reageert: ,,Volgens mij werkte ze gewoon op de redactie daar. Ze was hoofd redactie volgens mij van een bepaalde afdeling. Media ofzo denk ik. En op een gegeven moment is ze gaan schrijven.”

Rick spot met zichzelf maar haalt ook keihard uit naar Angela: ,,Sidekick is natuurlijk echt een heel droevig beroep hè? Maar er is dus nog een beroep daaronder en dat is tv-recensent.” Ook sidekick Niels doet er een schepje bovenop: “Zij is altijd een beetje de vierde man van het veld.”

Dikke reet

De gemoederen lopen hoog op bij Rick die Angela blijft aanvallen: ,,Zij gaat ’s avonds om acht uur op de bank zitten met een zak paprikachips en die dikke reet en dan gaat ze alleen maar tv-programma’s lopen afkraken. Wat maakt het nou uit wat een tv-recensent van een programma vindt?”

Wilfred sust de boel een beetje en legt de heren uit dat het van twee kanten komt: ,,Joh, het hoort er toch bij. Uitdelen en ontvangen. Dat is toch wat we met z’n allen aan het doen zijn? Als je daar niet tegen kan moet je een ander vak kiezen. Je moet niet mensen bellen en boos worden.”

Collega-hypocriet René van der Gijp nodigde Angela uit om eens langs te komen in de uitzending om hun ruzie daar uit te vechten. Wilfred kan niet wachten op de confrontatie en roept: “Ja, dan maken we haar helemaal kapot!”

Meer DenD