Angela de Jong: VI-trio is hypocriet

VI
Door: Eva Steins
15-09-2020

De journaliste staat bekend om haar kritische blik op het dagelijkse tv-aanbod, maar voor de heren van VI heeft ze geen enkel goed woord over. In haar column kraakt zij op een cynische wijze de terugkeer van Veronica Inside volledig af.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kijkcijfers

Angela merkt op dat ondanks alle ophef rondom de talkshow VI de kijkcijfers niet zijn gedaald. Het programma leek deze zomer in gevaar te komen nadat adverteerders het programma boycotte. De aanleiding hiervan was VI-presentator Johan Derksen, die een man verkleed als Zwarte Piet vergeleek met Akwasi. Toch lijkt dit volgens Angela niet de ondergang van het programma te zijn:

,,De kijkcijfers van Veronica Inside lijden niet onder de Akwasi-rel, de Wilfred-Genee-is-een-NSB’er-rel of ik-ga-daar-nooit-meer-zitten-rel, net hoe je het wilt noemen. Ze trokken maandag nagenoeg evenveel kijkers als dezelfde avond vorig jaar. De reclameblokken zitten ramvol, dus de adverteerders zijn ook stilzwijgend op hun schreden teruggekeerd. Je verwacht het niet hè?”

Cynisme

Angela heeft geen goed woord over voor de heren, in het speciaal Johan Derksen wekt haar irritatie op. In haar column uit ze haar irritaties op cynische wijze:

,,Helemaal toen Johan Tofik Dibi tot zijn schoenveters afbrandde omdat die het gewaagd had om de VI-heren in Op1 racistisch en homofoob te noemen. De tenen zijn veel te lang geworden in Nederland, inderdaad. Al zijn de teentjes van ons edele drietal altijd net ietsje langer. En gelukkig maar, want er moet immers bijna twee uur zendtijd worden gevuld.”

LEES OOK:

Angela de Jong ontmaskert Emma Wortelboer

Hypocriet

Ze sluit haar column genadeloos af en trapt het drietal –  én Wendy en Gordon – nog even goed na: ,,Lieve Gijp, Genee en Derksen, geloof mij, jullie zijn en blijven de besten. Sterker nog, jullie zijn met stip naar nummer 1 doorgestoten. Na Wendy en Gordon zijn jullie nu de meest hypocriete sterren die Talpa in huis heeft.”

Meer DenD