Virgil van Dijk over Cristiano Ronaldo ,,Was hij een concurrent dan?”

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Nederlandse voetballer Virgil van Dijk (28) maakte afgelopen maandag in het programma VTBL, op RTL7, een opmerking die hij beter niet had kunnen maken.

De afwezigheid van de wereldberoemde voetballer Cristiano Ronaldo (34) tijdens de uitreiking van de Ballon d’or 2019 (beste voetballer van 2019), bleef in het programma niet onbesproken. In het programma vroegen ze Van Dijk, naar zijn mening over het feit dat er in ieder geval een concurrent minder is. Waarop Van Dijk reageert met: ,,Was hij een concurrent dan?” Direct corrigeerde hij zijn grap met: ,,Nee, nee, nee.”

Herstel van de grap

Van Dijk vervolgt deze opmerking met de boodschap dat Ronaldo die avond een andere prijs in ontvangst nam. Het ging hier om de Gran Gala del Calcio, de trofee voor beste speler in de Serie A van vorig seizoen. Het was Lionel Messi (32) die er met prijs van beste voetballer vandoor ging.

Woeste zus van Ronaldo

Ondanks deze directe verbetering reageerde de zus van Cristiano Ronaldo, Katia Aveiro (43), met een zeer lange Instagrampost,,Ik denk dat er mensen zijn die compleet gefrustreerd leven! En onrealistisch… Het was algemeen bekend dat Ronaldo de prijs niet zou gaan winnen. (…) Beste Virgil, waar jij nu bent, daar is Ronaldo al duizend keer geweest. Kijk, mijn beste Virgil, Cristiano Ronaldo is drie keer kampioen geweest in het land waar jij al jaren speelt en het je nog steeds niet gelukt is. Cristiano Ronaldo is zelfs de beste speler en de topscorer geweest van het land waar jij speelt. Overigens was hij toen jonger dan jij nu bent.”

Maar klaar was de zus van Ronaldo nog niet. Ook de Nations League-finale werd aangehaald: ,,En deze zelfde Ronaldo heeft jouw Oranje gesloopt. Was dat zwaar Virgil? We hebben medelijden met je. En beste Virgil, zelfs in een van de beste periodes uit jouw loopbaan heeft Cristiano Ronaldo nog steeds meer prijzen gewonnen dan jij. Indrukwekkend is dat, of niet? Virgil, zodra je prijzen wint die ertoe doen, praten we verder. Zodra je er daar een handvol van hebt, van de hoofdprijzen, mag je misschien aan dezelfde tafel als Cristiano zitten. Cristiano, voor mij ben je altijd de beste speler van de wereld!”

 Reactie Van Dijk

Niet veel later begon ook Britse journalist en tv-presentator Piers Morgan (54), zich er mee te bemoeien: ,,Ronaldo is een veel grotere speler. Jij bent niet van zijn niveau.”

De reactie hierop van Van Dijk, was vrij koeltjes en duidelijk: ,,Ha Piers, als je niet meegaat in de heisa op sociale media, maar het hele interview had geluisterd, dan had je begrepen dat ik een grapje maakte. Ik heb niets dan respect voor die twee (Ronaldo en Messi).”

Tags

BALLON D'ORCRISTIANO RONALDOPIERS MORGANRONALDOVAN DIJKVIRGIL VAN DIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck