Voetballer David Neres in grote problemen: vast in Oekraïne

David Neres in grote problemen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voetballer David Neres is in januari dit jaar overgestapt van Ajax naar Shakhtar Donetsk. Maar nu de oorlog is losgebarsten in Oekraïne, vraagt hij om hulp om het land te kunnen verlaten. Hij maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van hem en zijn familie.

David Neres maakte in januari de overstap van Ajax naar de Oekraïense topclub. Maar nu Oekraïne is aangevallen door Rusland, kunnen de Braziliaanse spelers van Shakhtar Donetsk nergens heen. Vanuit een hotel in Kiev vraagt hij samen met andere spelers en familie de Braziliaanse autoriteiten om hulp.

Vast in Oekraïne met vrouw en kinderen

Uit veiligheidsoverwegingen speelde de club al vanuit de hoofdstad Kiev, maar de spelers voelen zich er niet veilig. Alle vluchten zijn gecanceld, omdat het land is uitgeroepen tot oorlogsgebied. Dit betekent dat de spelers samen met hun familie, waaronder vrouwen en kinderen, vastzitten in Oekraïne.

In een video op Instagram die wordt gedeeld door David Neres, vragen hij en de andere spelers om hulp. Er wordt onder het bericht massaal gereageerd om de mensen die vastzitten een hart onder de riem te steken. ,,Ik bid voor jullie”, zo reageert een volger. En een ander: ,,Hopelijk komt het goed en ondernemen de autoriteiten actie om jullie te helpen.”

Tags

AjaxDavid NeresOekraïneOorlogRuslandVoetbal

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie