Voetbalmannen zijn racisme op veld zat

Door: DitjesenDatjes
19-11-2019

De Nederlandse voetbalmannen maken een statement op de Twitter-pagina van het elftal. De mannen staan in een kring en houden elkaars handen vast. De tekst ‘Enough is enough’ staat erbij.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Uitschelden

De tekst gaat over racisme binnen de voetballerij. De afgelopen maanden is het een aantal keer gebeurd dat spelers die op het veld staan worden uitgescholden door toeschouwers. Afgelopen weekend werd Ahmad Mendes Moreiro van Excelsior uitgemaakt voor verschillende dingen tijdens een voetbalwedstrijd tegen FC Den Bosch. De wedstrijd werd vervolgens stilgelegd.

De spelers van het Nederlandse Elftal zijn het zat dat er nog steeds racisme voorkomt op het voetbalveld en denken er zelfs over om vanavond in de Johan Cruijff Arena een statement te maken. Dan spelen ze een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Bondscoach Ronald Koeman liet gisteren weten dat hij vindt dat spelers het veld moeten verlaten als ze uitgescholden worden ,,Je moet gewoon weggaan van het veld. We denken er allemaal zo over, maar niemand doet het.”

 

Meer DenD