Voetbalvrouw Annekee stelt ouders teleur: ‘Gestopt met studie en modellenwerk’

Annekee stelt ouders teleur|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Annekee Molenaar, de vriendin van Oranje-speler Matthijs de Ligt, kan niet aan de eisen van haar ouders voldoen. Ze werkte als model en studeerde rechten, maar inmiddels is ze met allebei gestopt. ,,Mijn ouders wilden graag dat ik een master in rechten zou behalen.”

Terwijl Matthijs de afgelopen jaren zijn best deed op het voetbalveld, was Annekee druk met haar eigen carrière. Ze werkte als model en studeerde rechten. In gesprek met weekblad Story geeft de voetbalvrouw toe dat ze het studeren meer voor haar ouders deed.

Ouders teleurgesteld

,,Ik mocht destijds van mijn ouders alleen met Matthijs mee naar het buitenland als ik een studie zou volgen”, legt ze uit. ,,Zij zijn allebei advocaat en wilden daarom dat ik rechten zou gaan studeren. Dat is natuurlijk uit bezorgdheid en heel lief bedoeld, maar ik ben er inmiddels achter dat ik studeren wel leuk vind, maar rechten niet.”

Haar ouders wilden graag dat ze een master in rechten zou behalen, iets wat Annekee helemaal niet wilde. ,,Ik heb ze eerlijk gezegd dat ik daar geen zin in heb. Ze vragen dan meteen: ‘Als je geen master gaat doen, wat dan wel?’ Dan vind ik het best een beetje eng om ze te moeten vertellen dat ik het nog niet weet. Maar zo is het wel.”

Ook gestopt met modellenwerk

Voor een lange tijd had Annekee wel haar andere carrière, namelijk haar modellenwerk. Maar nu blijkt ze ook daarmee gestopt te zijn. ,,Ik vond het niet meer leuk, net als mijn studie. Ik zit nu een beetje in een tussenfase.”

Naar Qatar

Deze tussenfase zorgt er in ieder geval wel voor dat Annekee genoeg tijd heeft om Matthijs aan te moedigen tijdens het WK. Annekee vliegt dan ook binnenkort naar Qatar. ,,Ik ga zeker, alleen wel wat later dan de andere families. Ik moet nog even naar München om de allerlaatste dingen in ons huis te regelen”, vertelt ze.

Onlangs werd duidelijk dat niet-getrouwde stellen geen hotelkamer in Qatar mogen delen. Wat vindt Annekee daarvan? ,,Dat heb ik ook begrepen, maar volgens mij is het überhaupt niet de bedoeling dat de spelers en hun partners samen slapen, hoor. Vanuit de Nederlands voetbalbond, bedoel ik dan.”

Tags

ANNEKEE MOLENAARMATTHIJS DE LIGTORANJEQATARWK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck