Volgspot viert met speciale show 80e verjaardag Jenny Arean

Door: DitjesDatjes
23-09-2022

Het NPO Radio 5-programma Volgspot gaat in oktober een speciale uitzending wijden aan de tachtigste verjaardag van Jenny Arean. De actrice en zangeres viert haar verjaardag op 4 oktober. De feestuitzending van Volgspot is twee weken later, op 20 oktober.

Dat heeft presentator Hijlco Span vrijdag laten weten. “Het wordt een ode aan Jenny”, meldt hij. “We nodigen veel mensen uit met wie Jenny gewerkt heeft. De eerste toezeggingen druppelen al binnen!” Het is de bedoeling dat de zangeres zelf ook komt, maar zij heeft nog niet bevestigd.

Arean speelde in haar lange carrière in musicals, cabaretvoorstellingen, tv-series en films. Met het lied Vluchten kan niet meer scoorde zij een klassiek geworden hit. Het multitalent werd in 2018 uitgeroepen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor haar grote, belangwekkende bijdrage aan de Nederlandse cultuur.

Op dit moment reist Arean samen met Brigitte Kaandorp door Nederland met de voorstelling Gedeelde Smart, waarin zij hoogtepunten uit hun eigen en elkaars oeuvre vertolken. De voorstelling kreeg lyrische recensies.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD