Volkskrant-columniste koopt per abuis twee Zweedse krantenabonnementen

Sylvia Witteman
Door: DitjesDatjes
12-02-2019

Columniste Sylvia Witteman, die geen woord Zweeds spreekt, kocht maar liefst twee complete jaarabonnementen op de Zweedse krant Svenska Dagbladet om slechts één artikel in de krant te lezen.

In een uiterst vermakelijke column van Witteman in De Volkskrant van vanochtend geeft ze ruiterlijk toe dat ze niet weet hoeveel een Zweedse kroon waard is maar vervolgens wel haar creditcardgegevens deelde met de krant uit Zweden.

Vervolgens kwam ze erachter dat ze niet één maar twéé jaarabonnementen op de krant had aangeschaft. Witteman veronderstelde dat het ging om een bedragje van €0,35 maar uiteindelijk bleek de rekening veel hoger: 2.220 Zweedse kronen. Omgerekend: €211,68, dus €423,36 bleek de schade.

Witteman overwoog alsnog Zweeds te leren, maar komt vervolgens tot de conclusie dat ze dan maar liever niet wil weten hoeveel een Zweedse kroon waard is. De columniste is overigens de levenspartner van Philippe Remarque, die weer hoofdredacteur is van De Volkskrant. En voor wie het wil weten: een digitaal abonnement bij die krant kost €237,95 per jaar: een paar kronen duurder dus dan het Svenska Dagbladet.

Meer DenD