Vraag het aan Lieve: ‘Ik mis de voorspelbaarheid van vroeger’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Beste Lieve,

Sinds veertien maanden ben ik samen met de ‘man van mijn dromen’. Voor hem heb ik toen mijn verloving verbroken. In het begin voelde alles als een sprookje: gewaagde seks, romantische ontbijtjes, uitjes. Maar na verloop van tijd begon zijn gedrag steeds vreemder te worden. Hij biechtte op dat hij borderline persoonlijkheidsstoornis heeft en worstelt met jeugdtrauma’s. Nu zit hij thuis van-wege een arbeidsconflict. Alle spanning is uit onze relatie weggeëbd. Ik mis mijn oude leven en verlang terug naar de rust en voorspelbaarheid van vroeger…

Anoniem

Antwoord Lieve

Het kan ontzettend moeilijk zijn om om te gaan met de teleurstelling van een niet-uitgekomen sprookje, vooral als je veel hebt opgegeven en hoge verwachtingen had. Het is belangrijk om te beseffen dat het volgen van je hart en risico’s nemen, zelfs als het resultaat anders uitvalt dan gehoopt, een moedige daad is. Sta jezelf toe om te rouwen om wat had kunnen zijn en wees vriendelijk voor jezelf in deze periode van verwarring en verdriet. Neem de tijd om je keuzes te overdenken.

Tags

LIEVE GEEFT ANTWOORD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck