Vraag het aan Lieve: ‘Mijn hart volgen of de vriendschap bewaren?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Dag Lieve,

Als alleenstaande ouder heb ik de laatste tijd een hechte band opgebouwd met een andere ouder van een klasgenootje van mijn kind. We hebben ontdekt dat we veel gemeenschappelijke interesses hebben, en er is een sterke emotionele connectie tussen ons ontstaan. Maar ik maak me zorgen dat als we een relatie beginnen, het de goede sfeer tussen onze kinderen op school verstoort. Wat moet ik doen? Moet ik toegeven aan mijn gevoelens of de vriendschap behouden?

B. uit A.  

Antwoord Lieve

Ik begrijp je zorgen. Het is belangrijk om de mogelijke gevolgen van een romantische relatie op de vriendschap en schoolervaring van jullie kinderen te overwegen. Tegelijkertijd is het begrijpelijk dat je als ouder ook behoeften hebt. Als je oprecht gevoelens hebt voor de ander, kan dit leiden tot een diepgaande romantische relatie. Neem de tijd om te reflecteren of deze relatie de potentie heeft voor een gezonde en duurzame toekomst. Onthoud dat er geen eenduidig ‘goed’ of ‘fout’ antwoord is. Vertrouw op je intuïtie en weeg zorgvuldig alle aspecten af voordat je een beslissing neemt.

Tags

VRAAG HET AAN LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck